Dalekovodu 53,5 milijuna eura kredita za vjetroelektrane

Bez autora
May 31 2011

Tvrtka Dalekovod objavila je u utorak da je potpisan ugovor o kreditu za projektno financiranje gradnje vjetroelektrane kod Zadra u ukupnom iznosu od 53,5 milijuna eura. Ugovor je potpisan između SG Splitske banke kao kreditodavatelja i PBZ-a kao sukreditodavatelja, projektnog poduzeća EKO kao korisnika kredita, tvrtki Dalekovod Professio i Medviđa kao pokrovitelja te tvrtke Dalekovodi. Kredit se odobrava za dugoročno projektno financiranje projekta gradnje vjetroelektrane ZD2 i ZD3 kod Zadra, koju čini 16 vjetroturbina - ukupne snage 36 megavata (MW). Jedan od investitora tog značajnog projekta je i Dalekovod Professio, koji je u stopostotnom vlasništvu tvrtke Dalekovod. To je drugi projekt vjetroelektrane koji pokreće Dalekovod Professio sa svojim partnerima uz potporu Societe Generale - Splitske banke.

Dalekovodu 53,5 milijuna eura kredita za vjetroelektraneTvrtka Dalekovod objavila je u utorak da je potpisan ugovor o kreditu za projektno financiranje gradnje vjetroelektrane kod Zadra u ukupnom iznosu od 53,5 milijuna eura.

Ugovor je potpisan između SG Splitske banke kao kreditodavatelja i PBZ-a kao sukreditodavatelja, projektnog poduzeća EKO kao korisnika kredita, tvrtki Dalekovod Professio i Medviđa kao pokrovitelja te tvrtke Dalekovodi.

Kredit se odobrava za dugoročno projektno financiranje projekta gradnje vjetroelektrane ZD2 i ZD3 kod Zadra, koju čini 16 vjetroturbina - ukupne snage 36 megavata (MW), ističu iz Dalekovoda. Dodaju da je jedan od investitora tog značajnog projekta i Dalekovod Professio, koji je u stopostotnom vlasništvu tvrtke Dalekovod.

To je drugi projekt vjetroelektrane koji pokreće Dalekovod Professio sa svojim partnerima uz potporu Societe Generale - Splitske banke. Prva elektrana ZD6 kod Gračaca, s instaliranih 9 MW, uspješno je puštena u rad u siječnju ove godine, podsjeća se u priopćenju i napominje da je Dalekovod projektirao i izveo radove na građevinskoj infrastrukturi i visokonaponskim postrojenjima te uspješno priključio na mrežu vjetropark ZD6, a isto je ugovorio i za projekt ZD2 i ZD3. Po dovršetku gradnje ZD2 i ZD3, Dalekovod Professio upravljat će s 50 posto portfelja u vjetroparkovima ZD6 te ZD2 i ZD3 s ukupno instaliranih 45 MW, što je za sada najveći takav portfelj u Republici Hrvatskoj.

Dovršetak gradnje i puštanje vjetroelektrane u rad predviđeno je početkom 2012.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik